facebook-domain-verification=qnkab8h4jpz8rdl8sopk0se9fi20hk
top of page
C1BA2F8E-499E-4D16-A14E-3711D0E2CBEC.png

Polkatassar

Uppdaterat: 16 okt. 2021

SvĂ„righetsgrad: 🩮

LĂ€nk till tassformarna hittar du HÄR *affiliate lĂ€nk


NĂ€r jag skapade det hĂ€r receptet utgick jag först och frĂ€mst ifrĂ„n utseendet. Jag hade namnet polkatassar i huvudet och ville skapa en julig urgullig godis. NĂ€r hundarna ÄLSKADE dem blev jag överlycklig. Det Ă€r alltid det viktigaste. Men det blir lite roligare nĂ€r Ă€ven utseendet pĂ„ godisen blir fint.


ps. nÀr jag tar fram recept tÀnker jag givetvis pÄ vad som Àr bra för hundarna ocksÄ. Det Àr ju viktigare Àn utseendet.

Recept:

2 dl laktosfri a-fil

1 msk gelatin - alternativt 4 gelatinblad (blötlÀgg enligt förpackningen innan anvÀndning)

nÄgra lingon

ev persilja (finast med fÀrsk)


Gör sÄhÀr:

HÀll upp filen i en kastrull och vÀrm pÄ medelhög vÀrme. Den ska ej koka. Vid ca 50 grader kommer den att börja skÀra sig lite. Det Àr okej.


Rör sedan ner gelatinen medan kastrullen Àr kvar pÄ vÀrmen. Rör i ca 2 minuter eller lÀngre om det behövs för att gelatinet ska lösa upp sig helt. StÀll Ät sidan.


OBS. anvÀnder du silikonform som jag gör - stÀll den pÄ en bricka eller annat som fÄr plats i kylskÄpet innan du börjar hÀlla i filen i formen (det hÀr lÀrde jag mig den hÄrda vÀgen).


Förbered dina formar med nÄgra lingon per form - jag anvÀnde 2-5 lingon per form. Och om sÄ önskas, riv sönder 1-3 blad persilja och lÀgg per form.


AnvÀnd soppslev, decilitermÄtt eller annat bra verktyg för att fördela filen i formarna. Kommer nÄgot utanför - torka av med papper.


LÄt stelna i kylskÄp i ca 2 timmar.


HÄllbarhet: ca 4 dagar i kylskÄp.


Vill du baka nĂ€stan identiska godisar fast frysta och utan gelatin? DĂ„ hittar du mina snötassar HÄR!


En kik pÄ vÄra ingredienser och dess hÀlsofördelar:


Laktosfri A-fil: Fil med aktiva bakterier kan fungera probiotiskt och Àr bra för din hunds matsmÀltningssystem. VÀlj gÀrna laktosfri dÄ hundar saknar det enzym som krÀvs för att bryta ner laktos.


Gelatin: NÄgot du kanske inte visste Àr att vanlig, osmakad och osötad gelatin inte bara sÀker för vÄra hundar, det ger faktiskt stora fördelar för deras leder, ben, tarmhÀlsa, matsmÀltning, hud, naglar m.m. Gelatin innehÄller mycket aminosyror (byggstenarna i protein) och Àr en form av hydrolyserat kollagen (sÄ kallad nedbrutet kollagen) som tas frÄn animaliska delar. För enklast dosering vÀljer jag att köpa gelatin i pulverform.


Lingon: Lingon Ă€r rika pĂ„ vitamin A, B, C, E, men innehĂ„ller ocksĂ„ andra viktiga Ă€mnen som bland annat fosfor, jĂ€rn, kalium och kalcium. Äter djuret fet mat samtidigt som lingon sĂ„ har lingonen pĂ„visats att förhindra förhöjda glukos- och kolesterolvĂ€rden. BĂ€ret pĂ„verkar Ă€ven insulinet pĂ„ ett positivt sĂ€tt.


Persilja: Hundar har naturligt inte den mest vÀldoftande andedrÀkten. Precis som för oss mÀnniskor, kan persilja hjÀlpa till att förbÀttra munhÀlsan. Persilja Àr dessutom en bra nÀringskÀlla för vitamin A, B, C och K, samt mineralerna jÀrn och kalium.

Comments


  • Vit YouTube Ikon
  • Vit Instagram Ikon

På Baka med matte hittar du mängder av recept som du kan baka till din hund. Behöver du recept på  hundtårta till en födelsedag eller hundgodis för träning? Allt finner du här. Givetvis är alla ingredienser anpassade att passa hundar och under varje recept finner du information om råvarorna som har använts.

 

Jag har även skrivit bakböcker till hundar - kika in webbshoppen för att se vilka som finns tillgängliga!

​

E-böcker beställs direkt via webbshoppen och betalas tryggt med Klarna. Fysiska böcker beställs via mitt förlag/trycker BoD. Direktlänk finns i min webbshop.

E
Kontakt: Sarah@bakamedmatte.se

bottom of page